Американският президент Доналд Тръмп обеща администрацията му да предприеме действия за

...
Американският президент Доналд Тръмп обеща администрацията му да предприеме действия за
Коментари Харесай

Тръмп клекна пред исканията на демонстрантите

Американският президент Доналд Тръмп обеща администрацията му да предприеме дейности за понижаване на расовото неравноправие и за преустановяване на полицейската грубост в Съединени американски щати, съобщи Фокс нюз. Той разгласи това по време на визита в Далас, щата Тексас. Това са две от главните претенции на стачкуващите, които заляха улиците на американските градове след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд по време на полицейски арест в Минеаполис. Протестите минаха в протести, а президентът на Съединени американски щати назова мирни стачкуващи " терористи ".

Демонстрантите упорстват и за понижаване на финансирането на полицията, но Доналд Тръмп още веднъж отхвърли сходна опция.  “Ще се погрижим за нашата полиция, няма да спрем финансирането й. Ако ще вършим нещо, то ще е в противоположната посока - да подсигуряваме, че полицията е добре подготвена, както и че разполага с най-хубавото съоръжение ”, сподели той в Далас, където взе участие в кръгла маса, отдадена на промените в полицията.

Държавният глава разгласи, че ще бъде направена промяна на правораздавателните служби и към този момент се е в ход работата по правенето на декрет за смяна на разпоредбите за потребление на мощ от служителите на реда, като те щели да бъдат съобразени с най-актуалните професионални стандарти в тази сфера. Освен това се ангажира да бъдат направени спомагателни вложения в образованието на представтелите на реда.

Щатските и локални управляващи са дали към 115 милиарда $ за потребностите на полицията през 2017 година, сочат данни, събрани от Urban Institute.

В рамките на битката с расовата дискриминация президентът даде обещание да предприеме стъпки за увеличение на икономическите благоприятни условия за малцинствените общности и да се оправи с разликите в опазването на здравето, пред които са изправени чернокожите.  " Трябва да работим дружно, с цел да се оправим с фанатизма и предразсъдъците, където и да се появят. Но няма по какъв начин да реализираме прогрес и да излекуваме раните, в случай че дефинираме изкуствено десетки милиони честни американци като расисти или фанатици ", съобщи Тръмп. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР